Psykomotorik-oevelse-billed

Psykomotorisk undervisning i det fri


 

Krop og psyke hænger uløseligt sammen og påvirker hinanden gensidigt. Stress kan ligesom andre følelsesmæssige tilstande, sætte sig i kroppen som spændinger, smerter og reaktioner.

Ofte overhører vi kroppens signaler, der fortæller os, hvornår det er på tide at sige stop, når vi er stressede. Andre gange handler det om, at selvom vi mærker kroppens sige fra, formår vi ikke at lytte efter og reagere på det.

Derfor er det vigtigt, at vi arbejder med at udvikle vores kropsbevidsthed. Det gør os bedre istand til at lytte og tolke kroppens signaler rigtigt. Jo bedre vi er i stand til at mærke kroppens signaler, jo større mulighed har vi for at reagere og handle hensigtsmæssigt på vores situation.

 

At forebygge stress, handlerom at skabe balance imellem aktivitet og restitution. Afspænding i naturen giver dig dyb afslapning, ro og velvære. Når vi arbejder med afspænding vil du opleve at din krop kommer ned i gear og kroppens ro-hvile system tager over, så vi kan restituere kropsligt og mentalt.

 

Vores hjerne gør brug af to forskellige former for opmærksomhed: spontan og målrettet.  

Naturen har en positiv indvirkning på vores kropslige og mentale tilstand, da vi her bruger "den spontane" opmærksomhed.  Den hjælper tankerne til at vandre og falde til ro.  Hjernen får en pause.


Når vi er på arbejde og i byen skal vi hele tiden forholde os til en helt masse og her bruger vi det, vi kalder "den målrettede" opmærksomhed. det er både energi- og opmærksomhedskrævende.

 

Kurset vil byde på kropslige øvelser, afspænding og refleksion. Vi vil gå ind i hvordan man kan opnå større bevidsthed om oplevelsen af stress, hvordan stress forebygges og hvad man gør, når stress opleves belastende.


Vi vil bruge naturen i kombination med aktivering af kroppens eget naturlige ro-hvile-system, til at give deltagerne brugbare redskaber til at finde øget ro og nærvær, kropsligt og mentalt.


Disse redskaber kan bruges i det daglige til at skabe balance mellem aktivitet og restitution, hvilket er afgørende for din sundhed og for at nedbringe dit stressniveau.

Vores aktiviteter

Psykomotorik-ikon
Nedtoning-ikon

Psykomotorik:


Kropslige øvelser, afspænding og refleksion er øvelser, der giver os større bevidsthed om oplevelsen af stress og hvordan stress forebygges.

Læs mere

Nedtoning:


Nedtoning er musik, hvor du oplever at tonerne daler ned over dig, sindet tones ned og du har mulighed for at opleve en ganske særlig form for ro

Læs mere

Qi-Gong-ikon
Kreativitet-ikon

Qi Gong:


Qi Gong og Tai Chi en fælles-betegnelse for fysiske øvelser, der kombinerer bevægelse, særlig åndedrætsteknikker og meditation.

Læs mere

Yoga-ikon
Mindfulness-ikon

Yoga:


YOGA i naturen styrker alle dine sanser yderligere og påvirker dit sind positivt. Oplevelsen af lyset, farverne, lydene og kintakten til jorden giver dig en helt unik oplevelse.  Læs mere

Mindfulness:


Mindfulness er, når du er fuld opmærksom og nærværende til stede i dit liv lige nu med alt det, der er, sådan som det er.

Læs mere

Nature-Mind-Logo-bund

Kontakt os

61 71 02 67 eller 20 47 88 93

Idom Åvej 5, Idom

7500 Holstebro

CVR 26 30 35 59

Den-Europaeiske-Landbrugsfond-for-Udvikling-af-Landdistrikterne-maerke

Copyright © All Rights Reserved

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend