Et anderledes kursus om stress og personlige redskaber til forebyggelse

  • Viden om stress. Definitioner og forståelser.
  • Forebyggelse af stress på arbejdspladsen: kollegialt og ledelsesmæssigt
  • Forebyggelse af stress på individniveau 
  • Afprøvning af mindfulness, yoga og/eller Qi Gong 
  • Mindfull walk
  • Sanselig spisning
  • Hygge omkring bålet

En af vores deltagere siger:

"Som stressramt har jeg fået stor udbytte. Jeg har fået en baggrundsviden omkring hvorfor og hvordan kroppen/sindet reagerer, på det jeg ”udsætter” den for.

Jeg har fået mange redskaber, som jeg bruger i min dagligdag, når tankemylder, sitren i kroppen og modløshed indfinder sig. 

Jeg har lært, at selvom jeg er vant til at være meget ude, så kan fx en gåtur gøres på mange måder, alt efter hvilket udbytte jeg ønsker."


Hilsen Birthe 


Hjælp og støtte til at forebygge stress?


Mange oplever, at stress er et problem af og til.

Nature Mind hjælper dem, der er "sprøde", med at finde tilbage til den version af sig selv, som de før har været. Til at finde ro og opleve nærvær.

Vi bruger naturen, fordi den er det stærkeste redskab, vi har mod stress og stressrelaterede sygdomme.


Naturen hjælper ved at aktivere de instinkter, der også er baggrunden for stressoplevelsen.

Stress er en naturlig og instinktiv reaktion


- når man føler sig presset. Stressreaktionen gør, at der frigives kamphormoner, man bliver mere fokuseret, mere vågen og opmærksom på alt omkring sig.

Det var hensigtsmæssigt, da vi levede i skoven eller på savannen og vilde dyr eller andre fjender nærmede sig.

Men i vores hverdag er den reaktion uhensigtsmæssig!

For vi skal oftest ikke bruge en stor fysisk kapacitet for at kæmpe os ud af problemerne. Vi skal tænke os til løsningerne. Eller nærmere: vi skal lade være med at overtænke de udfordringer, vi står med.


Naturen stiller ingen krav!


Har ingen forventninger.

Og vi genkender med vores dybeste instinkter lyden af en rislende bæk, som betyder, at der er føde i nærheden. Det giver ro og tryghed.

En udsigt giver os fornemmelsen af overblik - at vi kan overskue, hvor vi er.

Og bålet sender instinktive følelser af ro, varme, fællesskab, videndeling og beskyttelse ud i hvert fiber af kroppen, når vi tænder bålet på et sted, hvor man føler sig i ly og læ.


Det og meget andet natur-relateret udnytter vi, når vi laver naturassisterede gruppeforløb for mennesker, der føler sig stressede af og til.


Deltagerne afprøver konkrete redskaber, som de selv kan bruge hjemme efterfølgende.


Vi skræddersyr dét kursus om stress og metoder til afstresning, der passer bedst til din virksomhed, dine ledere og dine medarbejdere.

Fælles forståelse af stress


I takt med at stress er noget flere og flere oplever, er der behov for en fælles forståelse af begrebet og af hvad vi kan gøre sammen og hver især for at forebygge.


Der er ikke en entydig definition af stress. Stress er en tilstand af fysisk og psykisk ubalance. Stress opstår, når der ikke er balance mellem de oplevede krav og ens egne ressourcer.


Nogle årsager til stress skal findes i arbejdsmiljøet. Men den enkelte kan også tage et stort ansvar for sit eget velbefindende, når man bare ved hvordan.


Der er evidens for at mindfulness, yoga, afspænding og afstressende musik har positiv indvirkning på oplevelsen af stress. Brug af disse afstressende værktøjer og metoder virker i sig selv nedsættende på puls, blodtryk og adrenalinniveau.


Nature Mind tilsætter naturens egen grønne medicin til de øvrige evidensbaserede metoder til forebyggelse og håndtering af stress.

Lad os planlægge jeres næste arrangement, hvis I vil kombinere faglig viden med anderledes teambuilding

Hvad kommer efter paintball, bowling og kanoture?

Afstresning i naturen!


Teambuilding, samarbejdsøvelser og konkurrencer har i mange år været en fast bestanddel af virksomheders sociale arrangementer. Hvem er hurtigst, stærkest eller smartest?


Nu er tiden kommet til, at mange gerne vil geare ned, være ude i naturen, spise bålmad og prøve forskellige aktiviteter, der giver velvære og ro.


Nature Mind et godt bud på, hvor I kan hente inspiration til en hel eller en halv dag med mindfulness, yoga og kreative og fysiske aktiviteter, der både giver oplevelser i fællesskab og mulighed for individuel fordybelse.


Midt i den vestjyske natur mellem ulve og får, hejrer og svaler, ligger et lille kursussted. Her står vi klarmed faciliteter, der skaber både rammer og indhold for jeres fællesarrangement. Tilrettelagt sammen med jer og ud fra jeres ønsker og behov.


Har I brug for tid til at drøfte egne emner?


I kan starte mødet for jer selv. Enten i vores store samlingstelt (til 35 personer) eller i de komplette konferencelokaler i Plexus, som ligger 5 minutters gang fra, hvor Nature Mind holder til.


Vi skræddersyr en meningsfuld oplevelse i naturen.

Nature-Mind-Logo-bund

Kontakt os

Den-Europaeiske-Landbrugsfond-for-Udvikling-af-Landdistrikterne-maerke

Copyright © All Rights Reserved

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Godkend